Događanja i atrakcije

Događanja i atrakcije vrbovečkog kraja


U Vrbovcu se održava nekoliko zanimljivih tradicionalnih priredbi, poput Vincekova, fašnika, Rumenfesta i Martinja, a najpopularnija manifestacija “Kaj su jeli naši stari” poznata je u Hrvatskoj i inozemstvu.
“Kaj su jeli naši stari”
jedinstvena je turističko-kulinarska priredba i degustacijsko-prodajna izložba koja privlači sve više posjetitelja, a održava se svake godine krajem kolovoza. To je atraktivna smotra kulinarskih umijeća ljudi ovoga kraja i svakako jedna od najznačajnijih turističkih manifestacija. Starinska narodna jela dio su narodnog identiteta, a manifestacija omogućuje da se ta tradicija održi i da stara jela i recepti dobivaju nove poklonike. O kulinarskoj tradiciji ovoga kraja govori i podatak da je od 1925. do 1940. tu djelovala “Domaćinska škola”, začeta u Lovrečina gradu.

Osim manifestacije “Kaj su jeli naši stari”, u Vrbovcu se održavaju i druge tradicionalne priredbe: Vincekovo, fašnik, Rumenfest i Martinje. Tradicionalno se u travnju obilježava dan pogibije Petra Zrinskog i Frana Krste Frankopana, uz koji se veže susret svih gradova Zrinskih i Frankopana.
 
Dan grada Vrbovca slavi se 15. lipnja, na blagdan Sv. Vida, koji je i zaštitnik župe.

Za one koji žele aktivno provesti svoje slobodno vrijeme, u okolici u blizini Hotela Bunčić Vrbovec djeluju i konjički klub, ribička i lovačka društva te klub zaljubljenika u vožnju izvan ceste – Off-road klub Vrbovec.